برخی مدیران کشور علاقهای به اجرای “قانون هوای پاک” ندارند/ بیتوجهی برنامه هفتم توسعه به آلودگی هوا
خبرگزاری تسنیم
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: عدم درخواست دستگاهها برای تخصیص بودجه جهت اجرای احکام قانون هوای پاک باعث شده تا ما به این نقطه برسیم که برخی مدیران کشور علاقهای به اجرای قانون هوای پاک ندارند . ۲۳ دی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سمیه رفیعی؛ رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در رابطه با موانع موجود برای اجرای قانون هوای پاک اظهار کرد: در قانون هوای پاک به همه موارد مرتبط آلودگی هوا به درستی اشاره کرده و 221 حکم برای اجرای آن تدوین شده است که اگر همه این 220 حکم و سایر دستورالعملها به طور همزمان با هم اجرا میشد، حتماً مشکل آلودگی هوا تا حد زیاد و درصد بالایی کاهش پیدا میکرد.
وی با اشاره به عدم انجام قانون و تمکین از آن توسط دستگاههای مسئول در این زمینه ادامه داد: در طول این مدت که بنده در مجلس یازدهم حضور داشتم و نظارتی که انجام دادم متوجه شدم که دستگاهها بهانههایی را برای عدم اجرای قانون هوای پاک مطرح میکنند که بهانه و یا دلیل قالب آنها، بحث بودجه است. این در صورتی است که زمانی که این را مورد بررسی قرار میدهیم، متوجه میشویم که اساساً دستگاهها برای انجام تکالیف و وظایف خود در قانون هوای پاک درخواست بودجهای نداشتهاند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه اینها خودشان درخواست و اعلام نیاز برای بودجه را انجام نمیدهند و این مسئله باعث شده است ما احساس کنیم برخی از مدیران علاقمند به اجرای مواد قانون هوای پاک نیستند.
رفیعی تاکید کرد: اجرایی کردن برخی از موارد قانون هوای پاک با اوضاع فعلی کشور ما سخت است که دستگاهها میتوانند این موارد را مطرح کنند، از مجلس برای اجرای آنها فرصت بگیرند و به مردم و مجلس توضیح بدهند که اجرای آنها در حال حاضر ممکن نیست و شاید نتوانیم در دو سه سال آینده این را انجام بدهیم اما اقداماتی را در این راستا انجام دادهایم که تا پایان دو سال قسمتی از آن به انجام برسد.
وی بیان کرد: متاسفانه در برنامه هفتم توسعه برای بحث آلودگی هوا هیچ مواردی دیده نشده بود و ما در مجلس تلاش کردیم که مواردی به آن اضافه بشود و امیدواریم که شورای نگهبان هم این موارد را تصویب بکند. البته مواردی که ما پیشنهاد کرده بودیم خیلی گستردهتر و بیشتر بود اما همکاران من در مجلس به آن رای ندادند.
رییس فراکسیون محیط زیست با اشاره به اقدامات مجلس در ارتقای شاخصهای محیط زیستی کشور گفت ما در مجلس یازدهم بیشتر سعی کردیم در نظارت بر حسن اجرای قوانین حوزه محیط زیست کشور قدم برداریم و در این راستا اقدامات مفصلی را انجام دادیم. واقعیت این است که ما در حوزه قانونگذاری و دسترسی به قوانین متقن برای پیشبرد مسائل محیط زیست کشور کمبودی نداریم اما مشکل اینجاست که این قوانین اجرایی نمیشوند.
رفیعی ادامه داد: به عنوان مثال بسیاری از دستورالعملها و آییننامههای قانون هوای پاک با اینکه 4، 5 سال است از تصویب آنها میگذرد، دستورالعمل ندارند و یا به عنوان مثال یک مورد در مورد قانون مدیریت پسماند وجود داشت که بعد از 17 سال دستورالعمل آن نوشته نشده بود و اگر نظارت مجلس نبود همچنان روی زمین میماند. در روند همین نظارت بر اجرای قانون هوایی پاک بود که ما فهمیدیم هیچ ردیف بودجهای برای اجرای آن وجود ندارد و با پیگیری ما برای نخستین بار ردیف بودجه برای اجرای این قانون اختصاص داده شد.
source https://mohitzist.bashariyat.org/?p=39822
نظرات
ارسال یک نظر