واحدهای تولیدکننده آلایندگی باید عوارض بدهند

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: صنایع و واحدهایی که تولید کننده آلایندگی هستند باید عوارض خود را بابت آلوده کردن محیط زیست بپردازند.

واحدهای تولیدکننده آلایندگی باید عوارض بدهند

به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی امروز پنج شنبه ۴ اسفند در نشست تشکل‌های مردمی شهر تهران با شعار تشکل‌های مردمی، حامی شهر تهران که در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: اگر تشکل‌ها و سمن‌ها برای رفع مشکلات نباشند کارها جلو نرفته و مشکلات رفع نمی‌شود.

وی با اشاره به بند ه تبصره ۸ بودجه که مربوط به عوارض آلایندگی است گفت: باید این سیکل معیوب را رفع کنیم و اگر مطالبه عمومی آن رفع شود قانون اصلاح می‌شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: صنایع و واحدهایی که تولید کننده آلایندگی هستند باید عوارض خود را بابت آلوده کردن محیط زیست بپردازند چون در کل دنیا این عوارض وجود دارد.

رفیعی گفت: اگر صنعتی ایجاد شود و آلایندگی داشت باید جبران کرده و جریمه آلایندگی را به مردم آن منطقه بپردازد.

وی افزود: محل هزینه کرد این قانون در راستای برطرف کردن آلایندگی اصلی نیست و جای دیگر هزینه می‌شود که من ۲ سال است این موضوع را پیگیری می‌کنم.

رفیعی خاطرنشان کرد: برای اصلاح این موضوع و اصلاح قانون نیازمند کمک و مشارکت تشکل‌های مردم نهاد هستیم.

وی تصریح کرد: روزی که نماینده مجلس شدم اعلام کردم که یک صندلی فراکسیون محیط زیست متعلق به تشکل‌های مردم نهاد است اما استقبال نکردیم و نیامدند.

رفیعی گفت: درباره قانون ساماندهی صنعت خودرو که در مجلس اصلاح شد اعلام کردم در این قانون قرار نیست خودروی فرسوده‌ای خارج شود ولی تشکل‌های مردمی کجا بودند؟

وی افزود: ایجاد کمپین برای بیان نظرات و مطالبات جهت رفع مشکلات خوب است؛ برنامه‌های تشکل‌های مردم نهاد برای کاهش مصرف انرژی هم مهم است.

واحدهای تولیدکننده آلایندگی باید عوارض بدهند

باید از سیاسی کردن تشکل‌ها دوری کرد

در این نشست همچنین احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اظهار داشت: باید بر چالش‌هایی که اجازه نمی‌دهد تشکل‌های مردم نهاد بروز و ظهور پیدا کرده و نقش خود را ایفا کنند تمرکز کنیم.

وی افزود: مشکل اساسی در گفتمان و بیان اینکه نگاه به تشکل‌ها چیست دچار ایراد هستیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: مکتب شهید سلیمانی باید الگوی ما باشد زیرا او در مقابل دشمن، جماعتی را به مشارکت آورد که از اعضا و جبهه‌ها و ادیان مختلف و گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه بودند که باید این نگاه را در استفاده از تشکل‌های مردمی داشته باشیم.

وی گفت: باید از سیاسی کردن تشکل‌ها دوری کرد؛ اگر از مردمی کردن امور برای رفع مشکلات استفاده کنیم قلدری به نام داعش را به زانو در می‌آوریم ولی اگر چنین نکنیم دچار مشکل می‌شویم.

احمدی صدر افزود: شهید سلیمانی می‌فرمایند که ما به عنوان حاکمیت باید نقش چوب خشک کنار نهال را بازی کنیم؛ تشکل‌های مردم نهاد باید به ما تکیه کنند و ریشه و ساقه داده و میوه بدهد و بعد ما کنار برویم زیرا آنها قوی شده اند.

وی تصریح کرد: در گفتمان مشارکتی دچار مشکل هستیم و باید ادبیات صحبت کردن خودمان با مردم را تغییر دهیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: تعدد و تکثر ساختار در کشور داریم؛ متأسفانه تعداد سازمان‌ها و ادارات حمایت از تشکل‌های مردمی زیاد است و به وحدت رساندن آنها سخت است‌.

وی با بیان اینکه ما مدیریت بحران نداریم بلکه بحران مدیریت داریم گفت باید مدل حمایت و اداره تشکل‌های مردم نهاد را تعریف کنیم.

وی گفت: ساختار استفاده از سمن‌ها در کشور باید اصلاح شود؛ حمایت در تقنین برای تسهیل مسیر مشارکت کننده‌های اجتماعی مهم است؛ در تهران شورای شهر و شهرداری می‌توانند مشکلات را حل کنند.

احمدی صدر اظهار داشت: تشکل‌ها اگر بخواهند با حاکمیت کار کنند دچار مشکل می‌شوند؛ باید نحوه فعالیت و به کارگیری تشکل‌ها را اصلاح کنیم؛ حمایت‌ها می‌تواند موانع و مشکلات تشکل‌ها را رفع کند.

وی گفت: از تشکل‌های مردم نهاد تهران می‌خواهیم که برنامه‌های خود را برای اداره بهتر پایتخت ارائه کرده و سهم خود را برای مشارکت بهتر ایفا کنند ما برای این کار دبیرخانه دائمی حمایت از تشکل‌های اجتماعی و تشکل‌های مردم نهاد را تشکیل داده ایم.



source https://mohitzist.bashariyat.org/?p=35567

نظرات

پست‌های پرطرفدار