پروژه ضدمحیط زیستی “دیواره ساحلی کنارک” باید تخریب شود
مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: “دیواره ساحلی کنارک” باید تخریب شود و امیدواریم که دستگاههای نظارتی در این موضوع ورود جدی و موثر داشته و در این امر به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ساخت دیواره ساحلی به طول 3 هزار متر و عرض حدود 80 متر در ساحل شهر بندری کنارک در استان سیستان و بلوچستان به پیش میرود در حالیکه هدف از ساخت این دیواره جلوگیری از سیلاب، طوفان، سونامی و همچنین مبارزه با قاچاق اعلام شده است، کارشناسان محیط زیست معتقدند که ساخت این دیواره آسیب جبرانناپذیری را به اکوسیستم دریایی کنارک وارد میکند و هیچ یک از دلایل مطرح شده برای ساخت دیواره دلیل خوبی برای تخریب زیستبوم دریایی کنارک نیستند.
این طرح که همواره از جانب مسئولین استانی حمایت میشود، بهدلیل اینکه پیوست محیط زیستی ندارد، مورد مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و همچنین با مخالفت رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز روبهرو شده است و بهدلیل این مخالفتها، اما و اگرهای زیادی درباره ساخت این دیواره ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید
ساخت دیواره ساحلی 3هزارمتری در کنارک بدون مجوز محیط زیست!/ نابودی معیشت صیادان در صورت تکمیل این دیواره
در رابطه با آخرین وضعیت این طرح غیرقانونی، محمد طالبی متین؛ مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ضابط دادگستری وظیفه دارد تا تخلفات را به دستگاههای نظارتی گزارش کند. در این زمینه نیز مکاتبات متعددی را با دستگاه قضایی در سطح استان و در سطح کشور داشتهایم.
وی ادامه داد: این مکاتبات توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، معاونت محیط زیست دریایی و تالابها و حتی در سطح ریاست سازمان حفاظت محیط زیست نیز انجام شده است و با دادستانی کل کشور مکاتبه داشتهایم. برای ما جای سؤال است که چرا پروژهای که بدون مجوز محیط زیست، بدون انجام مطالعات و بدون داشتن هیچگونه پشتوانه علمی انجام شده است، همچنان ادامه دارد و هنوز دستور توقف کامل این پروژه صادر نشده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: البته در هفته گذشته معاون حقوق عامه دادستان استان از محل اجرای طرح بازدید داشتند؛ بر اساس قانون حفاظت و احیای تالابها، مرجع تشخیص تخریب غیرقابل جبران تالابها و اینکه پروژهای مخرب است یا خیر سازمان حفاظت محیط زیست است و ما صراحتاً مخرب بودن این دیواره را تأیید کردهایم و لازم است تا پروژه متوقف شده و وضع به حال سابق برگردد.
طالبی متین با بیان اینکه پروژه به صورت موقت، متوقف شده است، گفت: انتظار داشتیم که این دستور توقف زودتر از این صادر میشد و نه زمانی که ساخت دیواره بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در هر صورت این دیواره باید تخریب شود و امیدواریم که دستگاههای نظارتی در این موضوع ورود جدی و موثر داشته و در این امر به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنند.
source https://mohitzist.bashariyat.org/?p=34407
نظرات
ارسال یک نظر