گزارش آماری نقض حقوق کمیته محیط زیست، مهر ماه ۱۴۰۱
گزارش آماری نقض حقوق محیط زیست، مهر ماه ۱۴۰۱
تنظیم نمودار : میناآقابیگی
تهیه آمار و گزارش : سلمان یزدان پناه
آگاهی بیشتر:
این گزارشات آماری از میان بیش از ۱۲۴خبر که در طول ماه مهر تهیه شده است.این گزارشات از سایت کمیته دفاع از محیط زیست تهیه شده است که از رسانههای داخلی و خارجی مانند هرانا، ایلنا، ایرنا، دیدهبان، ایسنا، مهر، خبربان، قطره، تسنیم، یورونیوز، انصاف و پایگاه خبری محیط زیست و حیات وحش جمعآوری گردیده است.آمار فوق از گزارشات رسانههای داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمعآوری شده و عملاً نمیتواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیتهای جامعه باشد.همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حفاظت محیط زیست درمهرماه همکاری کردند، خانمها و آقایان: سلمان یزدانپناه، مینا آقابیگی، ایرانداخت کیا، علیرضا جهانبین، رزا جهانبین، ساناز تنهایی قلی بیگلو، حمیدرضا امینی، علی برومند، نادیا مشرف، کاوه قزلباش، ندا فروغی ، مجید رئوفی، رسول بلغار، فرشته خیام الحسینی ؛سپهر رضائی شایان میباشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده
https://ift.tt/m0AHsYF
آلودگی هوا
۱- عراق اهواز را آلوده کرد. رییس اداره حفاظت محیط زیست اهواز(۲ مهر ۱۴۰۱)، دود غلیظ در این شهرستان را ناشی از تداوم آتشسوزی بخش عراقی هورالعظیم اعلام کرد. علی بنیعگبه، رییس اداره حفاظت محیط زیست اهواز، دود غلیظ در این شهرستان را ناشی از تداوم آتشسوزی بخش عراقی هورالعظیم اعلام کرد. به گزارش عرشه آنلاین، بنیعگبه روز بیان کرد: در زمان انتشار دود غلیظ در اهواز ، گشتهای پایش محیط زیست نقاط مختلف شهر و منابع آلاینده را بررسی میکنند که نتیجه بازدیدهای میدانی نشان داد دود غلیظ امروز ناشی از ادامه آتشسوزی هورالعظیم در عراق است.(رکنا)
۲- سوخت مازوت اعتماد جامعه را هم خدشه دار می کند. علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ( ۱۳ مهر ۱۴۰۱) گفت: اکنون ۹ کلانشهر با مشکل آلودگی هوا مواجه هستند و بسیاری از بیماریها نیز در اثر همین معضل به وجود میآید. وی با اشاره به چالش تامین اعتبارات در زمینه اجرای قانون هوای پاک، افزود: متاسفانه مردم ما در حال سازگاری با مشکل آلودگی هوا هستند و این موضوع پیامدهای زیانباری دارد. معاون رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت همکاری قوای سهگانه در زمینه کاهش آلودگی هوا در کشور، تصریح کرد: اکنون صندوق ملی محیط زیست در خدمت محیط زیست کشور قرار گرفته است و جدای از اعطای تسهیلات به طرحهای کاهش آلودگی هوا، در مسائل آموزشی محیط زیست هم ورود پیدا کرده است. سلاجقه ادامه داد: وقتی دولت در مورد اصلاحیه قانون ساماندهی صنعت خودرو پذیرفت که یک درصد قیمت روز خودروهایی که تولید میشود به صندوق ملی محیط زیست واریز شود، ما از مجلس شورای اسلامی انتظار داشتیم در قانون بودجه ۱۴۰۱ حداقل ۲۰ درصد از عوارض آلایندگی پیشبینی شده در قانون هوای پاک را به صندوق ملی محیط زیست اختصاص دهد که این اتفاق نیفتاد. رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش این سازمان در جلوگیری از تخلفات دستگاههای اجرایی در مباحث محیط زیستی از دستگاههای تقنینی و نظارتی خواست در این زمینه به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنند. وی خاطرنشان کرد: ما از همه ظرفیتهای قانونی در این زمینه استفاده میکنیم، ولی باید راهکارهایی اتخاذ شود که اثر آنها در کاهش آلودگی هوا دیده شود.
۳- پرونده قضایی آلایندگی واحد بنزینسازی پالایشگاه آبادان مفتوح است. ایسنا(۱۳ مهر ۱۴۰۱) خوزستان رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان با اشاره به مفتوح بودن پرونده آلایندگی واحد بنزینسازی پالایشگاه آبادان در مراجع قضایی، گفت: باید با وارد شدن واحدهای جدید، واحدهای قدیمی این پالایشگاه خاموش و از مدار خارج شوند. علی فتحینیا در گفتوگو با ایسنا، در خصوص مطرح شدن تعطیلی واحد بنزینسازی پالایشگاه آبادان به دلیل انتشار آلودگی اظهار کرد: اداره حفاظت محیط زیست از وضعیت آلودگی واحد بنزینسازی پالایشگاه آبادان شکایت کرده و پرونده آلایندگی آن در مراجع قضایی در حال رسیدگی است اما تعطیلی یک واحد بر اساس تشخصی دستگاه قضایی است. وی افزود: البته در یک دوره به مدت دو سه هفته این واحد پالایشگاه، تعطیل شد و پس از برطرف شدن مشکل مجددا فعالیت خود را آغاز کرد اما ظاهرا به طور کامل و قطعی همه نقایص واحد برطرف نشده است بنابراین پیگیری رفع کامل نواقص این واحد در حال انجام است. رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان گفت: با توجه به اینکه فاز دوم پالایشگاه آبادن ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در حال آمادهسازی برای بهرهبرداری است، باید با وارد شدن واحدهای جدید، واحدهای قدیمی خاموش و از مدار خارج شوند و واحدهای جدید به صورت آپدیتشده وارد مدار شوند. فتحینیا بیان کرد: به منظور کنترل ذرات آلاینده نیز باید سیستم غبارگیر در این واحد نصب شود. مسئولان پالایشگاه عنوان کردهاند پیگیر سیستمی هستند که با شرایط دوامی این واحد همخوانی داشته باشد. اجرای چنین پروژهای در قالب یک کار ضربتی، در سه ماه نیز قابل اجرا است.
بازداشت و احکام صادره شکارچیان
۱- دستگیری ۱۱۶ شکارچی غیرمجاز در کرمانشاه. به گزارش خبرنگار ایلنا(۱۰ مهر ۱۴۰۱) از کرمانشاه ، آزاد شیخ ویسی با بیان اینکه نیمه اول امسال ۹۴ مورد تخلف شکار و صید غیرمجاز در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان رخ داده، افزود: ۱۱۶ متخلف در این زمینه دستگیر و برای آنها در مراجع قضایی پرونده تشکیل شد. وی ادامه داد: از این متخلفین ۴۰۷ قطعه آبزیان، ۶۶ قطعه پرنده( عمدتا فاخته، کبک و تیهو) و ۳۳ راس پستاندار (عمدتا گزار، تشی و خرگوش) کشف و ضبط شده است. فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه همچنین از کشف ۳۶ مورد تخلف شروع به شکار و جلوگیری از بروز آن توسط یگان حفاظت در مناطق تحت مدیریت محیط زیست خبر داد و خاطرنشان کرد: در مجموع ۳۵ قبضه سلاح مجاز و غیرمجاز نیز از شکارچیان کشف و ضبط شده است. به گفته شیخ ویسی، در این مدت ۲۱۱ قطعه پرنده زندهگیری شده نیز در کرمانشاه کشف و ضبط شده است. فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به وسعت حدود ۲۵۰ هزار هکتاری مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان کرمانشاه، افزود: تنها با حدود ۶۰ تا ۶۵ نیروی محیط بان از این مناطق حفاظت میکنیم که این تعداد پایینتر از استانداردها است.
۲- دستگیری 18 متخلف شکار و صید در مازندران. مأموران یگان حفاظت محیط زیست حین گشت و کنترل در شهرهای آمل، بابل، قائم شهر و کیاسر 18 متخلف شکار و صید را به همراه 16 قبضه سلاح شکاری، لاشه هفت قطعه پرنده، یک سرجوجه تیغی، مقداری گوشت خوک و 26 قطعه ماهی دستگیر کردند. به گزارش خبرگزاری موج مازندران(۱۶ مهر ۱۴۰۱)، مأموران یگان حفاظت محیط زیست آمل حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی(منطقه شالیزاری دابودشت، اندوار و گرمرود) از شش شکارچی غیرمجاز و یک صیاد متخلف 5 قبضه سلاح شکاری، یک سر جوجه تیغی، مقداری گوشت خوک، لاشه 2 قطعه کبک، 4 رشته دام هوایی و یک رشته دام ماهیگیری کشف وضبط کردند. در بابل مأموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی شکارچیان غیرمجاز به همراه 5 قبضه سلاح شکاری و لاشه 4 قطعه پرنده دستگیر کردند. مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قائم شهر نیز حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز 5 قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ کشف و ضبط کردند. همچنین در کیاسر، مأموران یگان حفاظت پارک ملی حین گشت و کنترل در منطقه شکار ممنوع یک شکارچی غیرمجاز به همراه یک قبضه سلاح شکاری، لاشه یک طاقه قرقاول ماده و یک رشته تور ماهیگیری دستگیر کردند. متخلفان شکار و صید با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
صید و شکار غیرمجاز
۱- دستگیری متخلفان شکار و صید در چهار شهر مازندران. به گزارش خبرگزاری موج مازندران(۳ مهر ۱۴۰۱)، مأموران یگان حفاظت محیط زیست محمودآباد حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز 2 قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط کردند. در فریدونکنار مأموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز 2 قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط کردند. در آمل مأموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی دو متخلف شکار و صید را به همراه یک قبضه سلاح شکاری قاچاق، ۲۰ قطعه ماهی و۲ رشته دام ماهیگیری دستگیر کردند. مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان جویبار حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز یک قبضه سلاح شکاری، ۳ قطعه خوتکا و ۳ قطعه چنگر کشف و ضبط کردند. متخلفان شکار و صید با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
۵۸۲-۲ نفر متخلف شکار و صید درخراسان رضوی دستگیر شدند. به گزارش شهرآرانیوز(۱۶ مهر ۱۴۰۱)، ابوالفضل شعبانی افزود: این تعداد متخلف شکار و صید طی گشتهای مستمر ماموران یگان در مناطق و زیستگاههای استان دستگیرشدند. وی با بیان اینکه این تعداد در قالب تشکیل ۴۰۰ پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند، ادامه داد: از متخلفان تعداد ۷۷ قبضه سلاح شکاری و ۸۰۰ عدد انواع فشنگ کشف و توقیف شد. وی گفت: همچنین جانوران شکار و صید شده از متخلفان به تعداد ۱۱۴ عدد ماهی و لاشه ۷۱ راس پستانداران وحشی از قبیل قوچ و میش وحشی و کل و بز وحشی، گرازاست. فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهارکرد: همچنین لاشه تعداد ۱۶۲ قطعه پرندگان وحشی از قبیل کبک، کبوتر، تیهو کشف و همچنین کشف تعداد ۳۵ بره قوچ ومیش و آهو زنده گیری شده و ۴۹۷ قطعه پرنده وحشی زنده کشف توقیف نمودند. سرهنگ شعبانی در خصوص پیشگیری از جرایم شکار و صید تعداد ۳۹ مورد از شکارچیان قبل از اقدام به شکار در منطقه دستگیر و تحت عنوان شروع بشکار و به مراجع قضایی معرفی کردند. وی افزود:علاوه بر آن ۱۵۸۰ متر مربع در خصوص متجاوزین به طبیعت که عمدا اقدام به تخریب خاک بطور غیر مجاز داشتند تشکیل شده است. این مسوول با بیان اینکه ماموران یگان حفاظت علاوه بر دستگیری متخلفان شکار وصید در ابعاد مختلف فعالیت گسترده داشته و بر حسب وظیفه خود از آلودگیهای زیست محیط جلوگیری کرده اند، ادامه داد: به تعداد ۴۴۵ مورد اخطاریه برای واحدهای آلوده در زمینه انواع آلودگیهای زیست محیطی از قبیل هوا، خاک، آب و پسماند طی نیمه نسخت امسال صادر شده است. وی بیان کرد:همچنین یگان حفاظت استان از خروج ۴۹ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک که بطور غیر مجاز در مناطق چهار گانه محیط زیست چرای غیر مجاز داشتند خبرداد و گفت: برای مالکین تشکیل پرونده گردیده و به مراجع قضایی معرفی شده است. شعبانی اظهارکرد: محیط بانان استان علاوه بر وظایف ذاتی خود جهت ارتقا فرهنگ محیط زیست در مدارس حاشیه روستاهای مناطق در قالب طرح یک ساعت با محیطبان قریب ۵۸۰۰ نفر ساعت آموزشهای زیست محیطی ارائه دادند.
بحران آب، آلودگی و خشکیدگی تالاب،دریاچه و رودخانه
۱- تالاب هشیلان کرمانشاه به طور کامل خشک شد. چاههای غیرمجاز متهم ردیف اول. فرشاد فتاحی، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا (۱۰ مهر ۱۴۰۱) با بیان اینکه تالاب هشیلان به لحاظ قابلیتهای زیستی و منظر زیست بومی، اهمیت ویژهای دارد، افزود: هرچند که خشکسالی و کاهش بارندگی ها در خشک شدن این تالاب بی تاثیر نیست ولی یکی از مهمترین دلایل خشک شدن این تالاب عدم مدیریت مناسب منابع آبی به ویژه در بحث چاه های غیر مجاز است. وی ادامه داد: کاهش بارندگیها و از سویی بهرهبرداریهای بیرویه از منابع آبی رودخانهها برای امور کشاورزی و چاههای مجاز و غیرمجاز در استان موجب تنشهای آبی شدید در بیشتر مناطق استان به ویژه تالاب هشیلان، رودخانهها و سراب های تامین کننده آب این تالاب از جمله سراب نیلوفر شده است. معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه تاکید کرد: میزان بارندگی سال زراعی گذشته از متوسط سالانه ۴۵۰ میلی متر به ۲۵۰ میلی متر کاهش یافت که این امر در خوشبینانه ترین شرایط می بایستی بخشی از این تالاب را خشک کند ولی متاسفانه مصرف بی رویه و بی ضابطه آب در بخش کشاورزی این تالاب را به طور کامل خشک کرده است. فتاحی افزود: طبق برخی آمارها حدود ۱۰ هزار چاه در استان وجود دارد که نفسهای تالاب ها از جمله تالاب هشیلان را گرفته است و بنظر می رسد مناسب ترین راه برای احیای تالاب ها مدیریت منابع آب زیرزمینی و چاههای اطراف آنها است که اگر انجام شود آب سریعتر به تالاب برخواهد گشت. وی اضافه کرد: با وجود آنکه هم اکنون در اراضی کشاورزی استان به ویژه اطراف این تالاب کشت دوم و حتی سوم هم در کنار کشت محصولات پرآب بر از جمله ذرت، چغندرقند، سیب زمینی و پیاز که عمدتا نیز به صورت سنتی صورت می گیرد لطمات جبران ناپذیری بر منابع آب زیرزمینی منطقه وارد ساخته است. به گزارش ایرنا، تالاب هشیلان یکی از زیباترین مناظر طبیعی دیدنی کرمانشاه بوده و به دلیل وجود گونههای گیاهی و جانوری متنوع در آن یکی از مهمترین اکوسیستمهای آبی استان کرمانشاه به حساب میآید. این تالاب با ۱۱۰ جزیره و برکه کوچک و بزرگ ۴۵۰ هکتار مساحت داشته و در یک منطقه شکار ممنوع واقع شده و یکی از منحصر به فردترین تالابهای ایران است. تالاب هشیلان در فاصله ۳۱ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه و در مسیر جاده کرمانشاه روانسر واقع شده است و همه ساله پذیرای بیش از ۱۰ تا ۱۵ هزار بال انواع پرندگان مهاجر است.
۲- کم آبی ارتباط مستقیم با بیماری سالک دارد. اصفهان – ایرنا (۲۰مهر ۱۴۰۱) مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: مخاطرات آب و هوایی بیماری سالک را تشدید کرده است و کم آبی و خشکسالی ارتباط مستقیمی با این بیماری دارد. به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور شیشهفروش روز چهارشنبه در همایش ملی ایده های کاربردی در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری سالک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: فارس، اصفهان و خوزستان بیشترین موارد شناسایی شده ابتلا به بیماری سالک را در کشور دارند که هریک از آنها به نوعی با مسائل تغییر اقلیم و کم آبی مواجه هستند. شیشهفروش اضافه کرد: در مناطقی که دچار خشکسالی و کم آبی است، شرایطی مانند جمع شدن زهآب، باعث ایجاد منبع لانه گزینی موش های صحرایی و پشه های خاکی ناقل سالک می شود. وی تاکید کرد: اقدامات زیادی برای جمع آوری نخاله ها و بهسازی محیط در بسیاری از مناطق سالک خیز استان اصفهان انجام شده است اما زمانی که آب جاری نباشد، آمار ابتلا به سالک حالت سینوسی پیدا می کند ( کم و زیاد می شود) و مشکلاتی ایجاد می شود. مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: بیماری سالک در اصفهان با توجه به مسائلی مانند رودخانه خشک زاینده رود، شرایط خاصی دارد بنابراین وزارت بهداشت باید بهصورت ویژه برنامه ای را برای این استان در نظر بگیرد. وی با اشاره به شناسایی ۹۰ کانون سالک خیز در این استان اصفهان، اضافه کرد: این خطه نیاز اضطراری به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای اقدامات پیشگیرانه و کنترل بیماری سالک مانند تامین لوازم حفاظت فردی دارد اما با وجودی که ۲ ماه است که این اعتبار به سازمان برنامه و بودجه اعلام شده، هنوز پرداخت نشده است. وی آموزش و اطلاع رسانی برای پیشگیری و کنترل بیماری سالک را بسیار مهم دانست و گفت: تولید واکسن نیز برای مقابله با این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردارست و استانداری اصفهان در این زمینه حمایت می کند. رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این همایش گفت: بیماری سالک یکی از مسائل مهم اصفهان و تعداد دیگری از استان های کشور است که به آن زخم شرقی هم می گویند. شاهین شیرانی افزود: از ۱۴ سال گذشته تاکنون تلاش های بسیاری برای پیشگیری از این بیماری در کشور انجام شده است اما باید توجه داشت که فقط ۲۰ تا ۲۵ درصد سلامت مردم بطور مستقیم به دانشگاه علوم پزشکی برمی گردد و بقیه آن وابسته به تعاملات بین بخشی و فرابخشی است. وی اظهار داشت: تا زمانی که نخاله های ساختمانی در شهرها باشد، دفع فاضلاب به درستی انجام نشود، خانه ها در جوار تاغزارها ساخته شود و زیست بوم (اکوسیستم) بهم ریخته شود باید انتظار بیماری سالک را داشته باشیم. وی با تاکید بر ضرورت تعامل و همکاری بین بخشی برای مقابله با بیماری سالک، تصریح کرد: از جمله اقدامات انجام شده در استان اصفهان در این زمینه می توان به آموزش برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به آن هستند، لانه کوبی و جونده کشی اشاره کرد. شیرانی تصریح کرد: در مواردی در ساخت واحدهای مسکونی یا ورزشگاه ها مسائل محیط زیست در نظر گرفته نمی شود و سپس با جمعیت زیاد مبتلا به سالک مواجه می شویم. وی با اشاره به اقداماتی که برای تولید واکسن سالک در کشور در حال انجام است، خاطرنشان کرد: پیشگیری از بیماری سالک در استان اصفهان اولویت دارد و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای هرگونه سرمایه گذاری و کمک برای تولید واکسن آماده همکاری است. رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از ایده های برتر ارائه شده در همایش ملی ” ایده های کاربردی در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری سالک” حمایت و در اسرع وقت در نظام سلامت استفاده خواهد شد.
۳- چشمانداز تاریک برای آینده آبی تالابهای خوزستان. اهواز – ایرنا(۲۰ مهر ۱۴۰۱) رییس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به کاهش آورد رودخانههای خوزستان، گفت: برای تامین حقابه تالابهای خوزستان به ویژه تالابهای شادگان و هورالعظیم در ماههای آینده چشمانداز خوبی نداریم و شرایط بحرانی در این تالابها ادامه مییابد. مهدی قمشی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اظهار نگرانی از شرایط آبی در تالابهای استان با کاهش آبدهی رودخانهها و تداوم خشکسالی، اظهار کرد: با این شرایط چشمانداز خوبی برای تامین حقابه تالابها به ویژه هورالعظیم و تالاب شادگان در ماههای آینده وجود ندارد. وی افزود: در حوضه کرخه پارسال ۳۳ درصد آورد سالهای نرمال اتفاق افتاده و حجم آب در سد کرخه نیز ۶۷۰- میلیون مترمکعب از ارتفاع حداقلی (تراز نیروگاه) است، به همین دلیل به نظر میرسد شرایط بحرانی در هورالعظیم که در انتهای این حوضه قرار دارد، همچنان ادامه یابد. قمشی با بیان اینکه ۷۵ درصد آورد بلندمدت حوضه مارون در سال گذشته محقق شده، اضافه کرد: شرایط رودخانه مارون به صورتی است که حتی در صورت بارش نرمال، نمیتوان حقابه تالاب شادگان را از این رودخانه تامین کرد و پیش بینی میشود که این تالاب نیز در ماههای آینده بحرانی باشد. وی افزود: بارگذاری زیادی در بخش کشاورزی روی رودخانه مارون انجام شده که باعث میشود آب به پایین دست رودخانه و تالاب شادگان نرسد. قمشی تاکید کرد: باید به صورتی برنامهریزی شود که بعد از نیازهای آب شرب و بهداشت، اولویت برای تامین سهم محیط زیست و حقابه تالابها و آبراههها باشد اما در عمل اینگونه نیست. بر اساس این گزارش، تالاب بینالمللی شادگان با بیش از ۵۰۰ هزار هکتار در جنوب خوزستان و در انتهای حوضه مارون- جراحی قرار دارد. تالاب مرزی هورالعظیم نیز با ۳۰۰ هزار هکتار در جنوب غرب کشور است که یک سوم آن در ایران و دوسوم در عراق است. بر اساس ماده ۳ آییننامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالابها، نحوه تخصیص حقابه محیط زیستی تالابها از رودخانههای بالادست آنها پس از تامین آب شرب نسبت به سایر مصارف دارای اولویت است. این در حالی است که نیاز آبی تالابهای خوزستان آخرین اولویت مسئولان استانی است و در سالهای اخیر آب یکی از چالشهای تالابها بوده است.
نظرات
ارسال یک نظر