چوب حراج بر منابع آب اصفهان
تهران- ایرنا- بررسی وضعیت معادن سنگ در کوهستان کرکس شهرستان نطنز نشان میدهد اگر سرعت برداشت با همین رویه ادامه یابد، تا چند سال دیگر نه تنها اثری از این کوهستان زیبا و غنی باقی نمانده و منطقه نطنز خالی از سکنه خواهد شد، بلکه خطر بزرگی برای یکی از بزرگترین منابع آبی استان اصفهان خواهد بود.
وقتی آخرین ماهی از رودخانهها صید و آخرین بز و میش شکار شد، آخرین رودخانهها و چشمهسارها خشکید، آخرین سنگ از کوهستان به عنوان منبع اصلی تولید آب شیرین و تعدیل آبوهوا برداشت شد، در آن هنگام بشر متوجه میشود که پول را نمیتوان خورد!
منبع این ایده و سخن هرکجا که باشد و جدا از هر شخص یا نحله سیاسی و اقتصادی، حاوی نکات بسیار ارزشمند و مفیدی از شیوه تعامل انسان با طبیعت است. چیزی که متاسفانه اکنون در برخی از مناطق ایران رواج داشته و به بهانه اشتغال و پول، تیشه بر ریشه طبیعت ایران زده میشود.
گرچه تلاشهای جامعه مدنی برای حفظ طبیعت در بعضی نقاط مختلف کشور به نتیجه رسیده و از ساخت معادن جلوگیری شده اما این وضعیت در برخی دیگر از مناطق به شکل بسیار فاجعهباری ادامهدار بوده و همچنان شاهد تخریب منابع طبیعی هستیم.
معادن موجود در کوهستان کرکس در جنوب «نطنز» -کوههای مرکزی ایران با چنین وضعیت روبرو بوده و با وجود مخالفتهای قانونی و به حق جامعه مدنی با فعالیت معادن، با شدت هر چه تمامتر به کار خود ادامه میدهند.
source https://mohitzist.bashariyat.org/?p=32579
نظرات
ارسال یک نظر