بازپس‌گیری مرتع حسین‌آباد از پتروشیمی؛ مطالبه بومیان و دوستداران محیط زیست

علام رسمی صادر نشدن ساخت مجتمع پتروشیمی در مراتع حسین‌آباد بهشهر از سوی مدیرکل دفتر ارزیابی زیست‌محیطی که خبر خوشحال‌کننده‌ای برای دوست‌داران محیط زیست است، اکنون این مطالبه را ایجاد کرده که زمین ۹۰ هکتاری واگذار شده به سرمایه‌گذار به سرعت بازپس‌گیری و اعاده به وضع سابق شود.

 

بازپس‌گیری مرتع حسین‌آباد از پتروشیمی؛ مطالبه بومیان و دوستداران محیط زیست

به گزارش خبرنگار ایرنا، پرونده مجتمع پتروشیمی مازندران که از اسفند پارسال و پس از کلنگ‌زنی توسط وزیر کشور وارد جریانی رسانه‌ای شده بود و به عنوان یکی از موضوع‌های مهم محیط زیستی ایران مورد توجه رسانه‌ها و عموم جامعه قرار گرفت، اکنون به مرحله‌ای رسیده که مردم انتظارش را داشتند.

 

 

درخواست عموم جامعه و کارشناسان و دانشگاهیان این بود که ساخت پتروشیمی در این منطقه سرسبز و ارزشمند محیط زیستی به سرعت متوقف شود. عملیات مربوط به بسترسازی و محصور کردن این زمین‌ مرتعی ۹۰ هکتاری از فروردین به سرعت آغاز شد. درختکاری و محصور کردن محوطه با تیرهای فلزی و فنس‌کشی بخشی از اقداماتی بود که با سرعتی قابل توجه در این زمین‌های مرتعی انجام شد.

در حالی که بلافاصله پس از کلنگ‌زنی در روز ۲۰ اسفند توسط وزیر کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد این پروژه هنوز مجوز ارزیابی زیست‌محیطی را دریافت نکرده و عملا کلنگ‌زنی انجام شده فاقد اعتبار است. اما بی‌توجهی به این اظهار نظر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و ادامه یافتن عملیات اجرایی سبب شد که موجی از اعتراض‌ها در سراسر کشور شکل بگیرد. تا این‌که با دستور رئیس‌جمهور و ورود قوه قضائیه رسما اعلام شد هر اقدامی در این محوطه باید تا زمان اعلام نظر نهایی سازمان حفاظت محیط زیست متوقف شود. اتفاقی که روز ۳۰ خرداد افتاد و بالاخره نتیجه مد نظر دوست‌داران محیط زیست رقم خورد تا یکی از وعده‌های دولت سیزدهم درباره حساسیت‌های محیط زیستی‌ تحقق یابد.

حساسیت‌های زیست‌کره مانع پتروشیمی

دلیل نهایی مخالفت با ساخت پتروشیمی در حسین‌آباد از سوی مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی، مغایر بودن این اقدام با قوانین جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره اعلام شده است.

محمود یزدان‌دوست اظهار کرد: اگر صنعت پتروشیمی بخواهد در آنجا احداث شود، این ذخیره‌گاه از لیست ذخیره‌گاه‌های زیست کره دنیا حذف خواهد شد. ما اصولا با احداث پروژه پتروشیمی در داخل ذخیره گاه زیست کره مشکل داریم و مطابق قوانین و مقررات جهانی حاکم بر ذخیره گاه های زیست کره، قادر به صدور مجوز برای چنین صنعتی در داخل ذخیره گاه زیست کره نیستیم.

وی افزود: ما در هیچ ذخیره گاه زیست کره مجاز به انجام مطالعات زیست محیطی نیستیم بنابراین صدور مجوز برای پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است و دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه برای آن مجوزی صادر نخواهد کرد چون با قوانین ذخیره گاه های زیست کره مغایرت دارد.



source https://mohitzist.bashariyat.org/?p=32153

نظرات

پست‌های پرطرفدار