فروش جنسی کودکان با دستاویز صیغه؟

«مطمئن باشید کودکان رامی هستند»؛ این بخشی از تصویر منتشرشده مکالمه یک کانال‌ تلگرامی «صیغه‌یابی» با مشتری‌اش است که پایگاه خبری «فراز» آن را منتشر کرده و درباره معامله دختران زیر سن قانونی ۱۸ سال گزارش داده است.

فراز روز شنبه ۱۳ دی‌ماه در این گزارش، تصاویری از متن مکالمه صوری فردی با ادمین یکی از کانال‌های تلگرامی صیغه‌یابی منتشر کرده که نشان می‌دهد آن‌ها کودکان کم سن و سال را برای نزدیکی جنسی توسط مشتریان مرد معامله می‌کنند.منبع:اینترنشنال

در متن چت‌‌های منتشرشده دیده می‌شود که ادمین یک کانال ضمن پاسخ مثبت به درخواست مشتری «صوری»‌ و اعلام مبلغ معامله گفته است: «از لحاظ شرعی جنابعالی هیچ گناهی مرتکب نمیشید چون از حد تکلیف گذشتند.»

این ادمین همچنین به مشتری توصیه کرده در این زمینه به دلیل حساسیت عامه مردم «خیلی مراقب» باشد. او سن این کودکان را «۱۱ تا ۱۵ سال» عنوان و آن‌ها را بدسرپرست معرفی کرده است.

فراز نوشته فرد منتشرکننده این تصاویر به خبرنگار این سایت گفته نخستین‌بار عکسی با این مضمون را در اینستاگرام مشاهده کرده و سپس برای مطمئن شدن از صحت آن به کانال تلگرامی پیام داده و خواستار صیغه دختری با سن کم شده است.

با این حال، ادمین یکی از این کانال‌های صیغه‌یابی به فراز گفت اسکرین‌شات‌های منتشرشده «تقلبی» هستند و نمی‌داند چه کسی این کار را کرده است.

فراز نوشته فشارها و گزارش علیه این کانال که بیش از ۷۵۰ هزار دنبال‌کننده دارد موجب شد ادمین آن بیانیه‌ای منتشر و تاکید کند که برای کار خود محدوده سنی «مشخص» برای زنان دارد.

این ادمین اشاره کرده که به غیر از زنان «یائسه، مطلقه و بیوه بالای ۲۰ سال» هیچ زن دیگری را در کانال ثبت نمی‌کند.

پلیس: فقط یک سایت قانونی داریم

در همین زمینه رامین پاشایی، معاون پلیس فتا، به فراز گفته که این کانال‌ها «غیرقانونی» هستند و «ما هیچ‌گونه سایت و کانالی برای دوست‌یابی،‌ صیغه‌یابی و همسریابی نداریم و هر آن چه وجود دارد با آن برخورد می‌کنیم.»

بر اساس گزارش‌ پلیس فتا، پلیس در طرحی برای مقابله با این صفحات،‌ ۱۴۸ کانال تلگرامی و صفحه اجتماعی را شناسایی و عوامل آن را تحت پیگرد قضایی قرار داده است.

با این حال جست‌وجویی در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد صفحات بسیاری با عنوان «صیغه‌یابی» به فعالیت می‌پردازند.

اخیرا نیز علی نیک‌نفس، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا، تایید کرد وب‌سایتی تحت عنوان «همسان‌گزینی تبیان» در این زمینه با مجوز قانونی فعالیت می‌کند.

تبیان از مجموعه وب‌سایت‌های متعلق به سازمان تبلیغات اسلامی حکومت ایران است.

۱۷ درصد ازدواج‌ها کودک‌همسری است

افزایش فعالیت کانال‌های «صیغه‌یابی» در حالی است که طی سال‌های گذشته مقام‌های رسمی حکومت بارها تایید کردند میزان کودک‌همسری در کشور افزایش یافته است.

در یک مورد محمدمهدی تندگویان، معاون وزارت ورزش و جوانان، آذرماه سال گذشته ضمن اشاره به «چهار برابر» شدن کودک همسری در برخی نقاط کشور گفت در مناطق درگیر فقر فرهنگی و اقتصادی از «وام ازدواج» برای معامله کودکان زیر ۱۵ سال استفاده می‌شود.

خبرگزاری رسمی دولت ایران هم دی‌ماه سال گذشته گزارش کرد ۱۷ درصد از ازدواج‌ها در ایران به دختران زیر ۱۸ سال اختصاص دارد.

لایحه‌ای که دولت ایران چند سال است در این زمینه به مجلس ارسال کرده همچنان در انتظار تصویب معطل مانده است.

در واکنش به تاخیر و تعلل در رسیدگی به این لایحه معصومه ابتکار، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده،‌ می‌گوید «اگر ۱۳ سال برای ازدواج خوب است، پس همه قوانین دیگر هم به روی همین سن آورده شود تا بچه‌های ۱۳ ساله بتوانند رای دهند،‌ گواهینامه بگیرند و درخواست طلاق دهند.»

بیش از ۷ هزار کودک‌همسری در بهار امسال

مرکز آمار ایران در گزارشی امسال اشاره کرد که تنها در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹، هفت‌ هزار و ۳۲۳ دختر زیر ۱۴ سال و یک دختر زیر ۱۰ سال در کشور مجبور به ازدواج شدند.

انتقاد کارشناسان و فعالان حقوق زنان و کودکان در حالی به کودک‌همسری و شرایط ازدواج زنان ادامه دارد که مشاور وزیر بهداشت ایران در یک برنامه تلویزیونی انتقادها به کودک همسری و ازدواج نوجوانان زیر ۱۸ سال را «مزخرف» خواند.

پیش از آن هم زهره لاجوردی، نماینده مجلس، در این زمینه گفته بود کودک‌همسری «مساله حاشیه‌ای» است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41767

نظرات

پست‌های پرطرفدار