کایلی مور گیلبرت: چیزی جز عشق و احترام برای مردم بزرگ ایران ندارم

کایلی مورگیلبرت،‌ پژوهشگر استرالیایی بریتانیایی که چهارشنبه پس از بیش از دو سال زندان به اتهام «جاسوسی» در تهران با سه ایرانی مبادله شد، در نخستین اظهاراتش گفت آزادی‌اش پایان یک «مصیبت سخت و طولانی» بود.منبع:ایران اینترنشنال

مور گیلبرت در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه ششم آذرماه منتشر شده نوشت «من به عنوان یک دوست و با نیت دوستانه به ایران آمدم. چیزی جز احترام و عشق و ستایش برای مردم بزرگ و خونگرم ایران ندارم.»

او خطاب به مردم ایران گفت: «با وجود بی‌عدالتی‌هایی که بر من اعمال شد، ترک کردن ایران یک حس تلخ و شیرین است.» این پژوهشگر استرالیایی در بیانیه‌اش مردم ایران را «خونگرم، سخاوتمند و شجاع» خواند.

پایگاه خبری نشنال‌نیوز گزارش داده که خانواده مورگیلبرت ضمن ابراز شادی فراوان از آزادی او، اعلام کرده‌اند اکنون احساس راحتی می‌کنند.

در تصاویری که صداوسیمای جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از لحظات مبادله کایلی مورگیلبرت با سه ایرانی منتشر کرد،‌ او با حجاب دیده می‌شد و با وجود خطر بیماری کرونا، برای کمک به تایید هویت‌اش در مقابل دوربین، ماسک را لحظاتی از صورتش برداشت.

مقام‌های دولت تایلند اکنون تایید کرده‌اند که این شهروند دوتابعیتی در قبال آزادی سه زندانی ایرانی که در طرح ترور دیپلمات اسرائیلی در سال ۲۰۱۲ نقش داشتند، مبادله و آزاد شده است.

تهران سه فرد مبادله شده را «تاجر و شهروندان ایرانی» خواند و توضیح بیشتری درباره هویت آن‌ها نداد.

اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا، در واکنش به آزادی مورگیلبرت او را فردی «فوق‌العاده،‌ قوی، شجاع و باهوش» خوانده که توانست از «مصیبتی وحشتناک» بیرون آید.

موریسون که از تایید آزادی کایلی مورگیلبرت در قالب مبادله زندانیان خودداری کرد، افزود قرار است حمایت‌های روانشناسی و درمانی برای او مهیا شود.

کایلی مور گیلبرت، استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیا، در پاییز سال ۱۳۹۷ در ایران بازداشت شد. دستگاه قضایی ایران به اتهام جاسوسی حکم حبس ۱۰ ساله برای او صادر کرد.

استقبال خانواده نازنین زاغری
مورگیلبرت پس از انتقال به بند عمومی زنان زندان اوین در جایی نگه داشته می‌شد که نازنین زاغری رتکلیف، شهروند بریتانیایی-ایرانی، زندانی است.

اکنون ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، در ارتباط با آزادی مور گیلبرت گفته: «من نمی‌دانم که این برای ما چه معنایی دارد، قطعا چیز خوبی برای کایلی است و قطعا برای همه ما خوب است که توافقاتی در حال انجام شدن است.»

آزادی کایلی مورگیلبرت همچنین با استقبال وزارت خارجه آمریکا مواجه شد، اما این وزارتخانه اشاره کرد که او هرگز نباید دستگیر می‌شده است.

یک نماینده وزارت خارجه آمریکا در همین زمینه به «دیپلماسی گروگانگیری» جمهوری اسلامی انتقاد کرد و به اتباع کشورش درباره سفر به ایران هشدار داد.

بر اساس نامه‌های این پژوهشگر استرالیایی که از زندان درز کرد، او به پیشنهاد جاسوسی برای تهران در طول حبس پاسخ منفی داده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=41177

نظرات

پست‌های پرطرفدار